Arhiv novic objavljenih v letu 2011




Enovice tudi preko RSS

Datum: 27. 10. 2011

Enovice Zavoda IPF so od zdaj na voljo tudi preko storitve RSS. RSS tehnologija samodejno obvešča o temah, na katere ste naročeni na različnih spletnih straneh. Zdaj se jim pridružujemo tudi v Zavodu IPF, saj želimo, da ste še hitreje obveščeni o objavi novice na naši spletni strani. Na storitev se lahko naročite s klikom na oranžno ikono Ikona Rss 16x16 Rdeča, novice pa vas bodo potem čakale v vašem spletnem brskalniku oziroma na drugih, RSS storitvam namenjenih mestih.




Pregled neprijavljenih fonogramov, uporabljenih na 3. programu Radiu Slovenija – programu ARS

Datum: 26. 10. 2011

V Zavodu IPF smo zaključili obdelavo sporedov predvajanih del v letu 2010, uporabljenih na 3. programu Radia Slovenija - programu ARS. Analiza je pokazala, da je prijavljen le manjši del predvajanih izvedb. Vse proizvajalce fonogramov in izvajalce zato vabimo, da pregledate seznam neprijavljenega repertoarja, ki ga najdete na strani Neprijavljene izvedbe, in ga v skladu s svojimi pravicami tudi prijavite. Le tako bomo lahko uspešno zastopali vaše pravice in poskrbeli za izplačilo pripadajočih nadomestil.




Bo Evropa znižala DDV za avdiovizualne in glasbene proizvode?

Datum: 24. 10. 2011

Italijanski parlament je pred kratkim na svojo vlado naslovil zahtevo po urgiranju pri Evropski komisiji. Pričakujejo, da bo avdiovizualne in glasbene proizvode vključila na seznam kulturnih proizvodov, za katere velja nižja stopnja davka na dodano vrednost. Tudi v Sloveniji potekajo pospešene priprave na argumentiran in organiziran nastop založnikov, ki za svoje produkte prav tako pričakujejo znižanje stopnje DDV-ja.  




IPF TV - Odgovori o uporabi spletne strani iz prve roke

Datum: 20. 10. 2011

Na spletni strani Zavoda IPF smo v zavihku IPF TV za vas pripravili novo serijo odgovorov na vprašanja. Tokrat vam v ogled prek trinajstih novih video izrezkov ponujamo nekaj dejstev o naši spletni strani. Prepričani smo, da boste našli marsikateri zanimivo dejstvo in upamo, da jo boste še pogosteje uporabljali. Vabimo vas k ogledu.

Prav tako pa vas vabimo, da si ogledate arhivske posnetke naših prvih oddaj, ki jih prav tako najdete v zavihku IPF TV.