Aplikacije

IPF, k.o. je za vas pripravil aplikaciji, ki vam bosta lahko v pomoč pri spremljanju uveljavljanja sorodnih glasbenih pravic. Glasbeniki pogosto želite konkretne informacije o licenčni ureditvi javnega predvajanja glasbe, kar s pomočjo naših aplikacij ni več nemogoče. S pametnimi mobilnimi napravami lahko na mestu samem preverimo, če je za javno predvajanje glasbe tudi plačano ustrezno nadomestilo.

Trenutno lahko spremljate urejenost licenc v skupini t. i. malih uporabnikov (gostinski lokali, trgovine, frizerski saloni ...), načrtujemo pa širitev tudi na druge vrste uporabnikov, npr. prireditve ...
Edo

EDO je svetovna novost, prva aplikacija za pametne mobilne naprave, ki glasbenim izvajalcem in založbam v Sloveniji omogoča pregled nad spoštovanjem njihovih pravic med uporabniki glasbe (npr. v gostinskih lokalih, okrepčevalnicah, barih, slaščičarnah, trgovinah, frizerskih in kozmetičnih salonih ...).

Uporabniki aplikacije EDO imate vpogled v register poslovnih objektov, ki imajo pri IPF, k.o. licencirano uporabo glasbe, in se nahajajo v vaši bližini v času uporabe aplikacije. V kolikor objekta, v katerem se nahajate, ni na seznamu, lahko z nekaj kliki IPF, k.o. sporočite neprijavljeno uporabo glasbe in tako prispevate k spoštovanju pravic glasbenih izvajalcev in glasbenih založb.

Uporaba aplikacije je preprosta: najprej se prepričajte ali lokal resnično predvaja kakršnokoli posneto glasbo (ne glasbe v živo). Po zagonu aplikacije preverite ali se ime lokala, v katerem slišite predvajanje glasbe, nahaja na seznamu, prikazanem na zaslonu vaše mobilne naprave.

Ime lokala JE na seznamu! Bingo! Nahajate se torej na pravem mestu, kjer lahko še naprej uživate v poslušanju legalno predvajane glasbe.

Lokala NI na seznamu? Slišite predvajanje glasbe? Potem izberite možnost "Uporabnika glasbe ni na seznamu" in vnesite ime ter tip lokala. Lokacija se pridobi samodejno, lahko pa jo dodatno urejate. V zadnjem koraku pred oddajo informacije o uporabi glasbe pa s pritiskom na Foto dodajte še fotografijo tistega dela računa, kjer so navedene informacije o poslovnem subjektu in o lokalu, v katerem se nahajate. Še zadnjič podrsajte po zaslonu in vaš prispevek k spoštovanju pravic glasbenih izvajalcev in založb bo opravljen.

Edo je na voljo za platformi iOS in Android.

App Store    Google Play

Prosimo vas, da morebitne "hrošče" ali netočne informacije sporočite na e-naslov app@ipf.si. Vaše mnenje je pomembno, zato ne oklevajte s kritiko, saj bomo le tako lahko izboljševali svoje delo. 
Geo

GEO je spletna aplikacija namenjena spremljanju uporabe glasbe v skupini t. i. malih uporabnikov (gostinski lokali, trgovine, frizerski saloni ...) s pomočjo interaktivnega zemljevida. Na voljo so podatki o uporabniku glasbe, ki ima ustrezno urejeno licenco. Registriranim uporabnikom, predvsem strokovni službi IPF, k.o., pa je na voljo še posebni pogled, ki poleg javno dostopnih informacij ponuja še podatke o tarifi uporabnika z urejeno licenco, pa tudi podatki o statusu tistih detektiranih uporabnikov, ki so (bili) z IPF, k.o. v kakršnemkoli odnosu, pa trenutno nimajo urejene licence. 

V bližnji prihodnosti načrtujemo še širitev na druge vrste uporabnikov, npr. prireditve. 

Aplikacijo GEO je na voljo na povezavi: geo.ipf.si