2021
Umrl je Jože Skubic

Datum: 15. 10. 2021

Po hudi bolezni se je za vedno poslovil Jože Skubic.

Pevec in vodja nekdanje nepozabne skupine Slapovi se je z odrov umaknil leta 2007, ko so Slapovi končali 15. let glasbenega delovanja. Jože, sicer pravnik, je ustvarjal tudi za druge ansamble, a najbolj bo zagotovo ostal v spominu z milozvočno odpetimi uspešnicami, kot sta Ne reci nikdar ali Rože z domačega vrta. Slapovi so svoja leta na odrih okronali z več kot 20. festivalskimi zmagami.

Globoko sožalje izrekamo otrokoma, ženi ter vsem bližnjim.

Ipf, k.o.
Nova vršilka dolžnosti direktorja Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino

Datum: 29. 09. 2021

Vlada Republike Slovenije je na 92. redni seji, 16. 9. 2021, mag. Karin Žvokelj z 21. septembrom 2021 imenovala za vršilko dolžnosti direktorja Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino (urad), in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku.

Direktorju urada dr. Vojku Tomanu se je namreč z 20. septembrom 2021 iztekel petletni mandat, postopek posebnega javnega natečaja pa še ni zaključen.
Umrl Rok Koren

Datum: 15. 09. 2021

Prejeli smo žalostno novico, da je umrl Rok KOREN, odvetnik, ki nas je spremljal ob naših prvih korakih na področju kolektivnega uveljavljanja pravic na fonogramih, bil zaslužen za objavo naše prve tarife, prav tako pa nam je v svoji pisarni na Komenskega v Ljubljani, kjer smo podpisali prvo pogodbo za plačilo nadomestila (s POP TV in Kanalom A), nudil streho nad glavo.

Njegovim svojcem in sodelavcem izrekamo iskreno sožalje.
Obvestilo o opravljeni delitvi nadomestil

Datum: 06. 09. 2021

IPF, k.o. obvešča imetnike pravic, da je bila v petek, dne 3. septembra 2021, opravljena delitev nadomestil za javno priobčitev fonogramov za leto 2020 kakor tudi končna delitev za leto 2015.

Koliko sredstev je bilo razdeljenih v redni delitvi 2020 ter končni delitvi 2015 bo v spletni aplikaciji ADMISS predvidoma do konca septembra 2021 objavljeno v poročilu o opravljenih delitvah, višini sredstev v posamezni delitvi (ločeno za vsak reparticijski razred) ter izpisi obračunskih podatkov. Tam bo na voljo tudi vpogled v podatke o predvajanjih fonogramov ločeno po programih in po posameznih letih ter mesecih.

Če znesek izračunanega nadomestila doseže minimalno vsoto (5 €) in že razpolagamo z vsemi podatki potrebnimi za nakazilo, bomo nadomestilo izplačali predvidoma 10.09.2021.

Prosimo vas, da najkasneje do srede, 08.09.2021 na elektronski naslov obracuni@ipf.si sporočite dopolnitve oz. morebitne spremembe podatkov za izplačilo, saj po tem datumu spremembe ne bodo več možne.

Vse, ki izstavljate račune, prosimo, da na podlagi priloženega finančnega obvestila račun čimprej izdate ter ga pravilno naslovite na novi naslov: IPF, k.o., Argentinska ulica 17, 1000 Ljubljana.

Računi bodo plačani najkasneje v 30 dneh po prejemu.
Umrl je Janez Hvale

Datum: 23. 08. 2021

Po težki bolezni je v 70. letu starosti preminil Janez Hvale.

Bil je skladatelj, besedilopisec in dolgoletni član društva pesnikov slovenske glasbe, pevec, kitarist, bobnar...

Desetletja je ustvarjal v pop-rock vodah, a ga pomnimo tudi kot zadnjega kitarista Ansambla Lojzeta Slaka (2006 - 2011). Sodeloval je s skupino Zofka in ledeni možje, Predmestje, 12. Nadstropje, 12. Nasprotje, Pop Design, Heleno Blagne, zadnja leta pa je nastopal s skupino Rostfrajerji.

Svojcem in vsem njegovim izrekamo iskreno sožalje,

IPF, k.o.

(foto: Mediaspeed)