Najbolj predvajan slovenski izvajalec in največkrat predvajana domača skladba v letu 2020

Datum: 17. 06. 2021

Analiza prejetih podatkov z radijskih in televizijskih programov, ki jih vsako leto obdela IPF, k.o., postreže z rezultati, ki so ne le nasploh zanimivi, temveč bi morali biti zelo pomembni predvsem za slovenske izvajalce in proizvajalce fonogramov.

Najvišje uvrščena skladba med vsemi predvajanimi pri nas je ista kot po podatkih angleške kolektivne organizacije PPL najbolj predvajana skladba v Angliji in sicer Blinding Lights in BRITov zmagovalec The Weeknd.

Vendarle so za nas najbolj pomembni podatki o prisotnosti slovenskih izvajalcev, ti pa so še mizernejši kot doslej. Če smo v začetku ukrepov zaradi pandemije opozarjali in trkali na vrata radijskih postaj, so se le-ta za domače izvajalce še dodatno zaprla. Statistika namreč pravi takole:

Prva slovenska skladba:

  • V letu 2018 na 25. mestu
  • V letu 2019 na 34. mestu
  • V letu 2020 pa na 40. mestu

Katera je torej največkrat predvajana slovenska skladba v letu 2020, o dodatni kategoriji – Najbolj predvajan slovenski izvajalec 2020 in kdo je to, dogajanju na radijskih postajah v Sloveniji v preteklem letu ter nasploh o analizi podatkov je Juš Milčinski govoril z direktorjem IPF Vilijem Hribarjem v posnetku, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Sledi še intervju s prejemniki nagrad, zato KLIK.

Foto: Tadej Majhenič