Največkrat predvajana slovenska skladba v 2019 še bolj v ozadju

Datum: 08. 06. 2020

Letos mineva okroglo deseto leto, kar IPF po prejetih podatkih z radijskih in TV postaj pripravi podrobnejšo analizo le-teh. Na podlagi vsega zbranega in objavljenega lahko IPF postreže s kar nekaj podatki, dejanskim stanjem ter trendi, ki nas čakajo. 

Medtem, ko je bilo še v letu 2017 med dvajseterico največkrat predvajanih 5 slovenskih in je bila zmagovalna dueta BQL na skupnem drugem mestu, pa v 2018 med prvimi dvajsetimi skladbami ni bilo nobene slovenske več. Najboljša, in sicer na 25. mestu, je bila Alya.

V lanskem letu smo v tej maniri še nazadovali.

Zaradi stanja po ukrepih države v zvezi s pandemijo ne bo uradnega dogodka, na katerem je sicer direktor IPF Viljem Hribar druga leta predstavil Lestvico največkrat predvajanih za preteklo leto.  Pa vendar, vse o glasbenem dogajanju na radijih, največkrat predvajani skladbi sploh in predvsem najuspešnejši domači izvedbi, kvotah slovenske glasbe in izpolnjevanju le-teh ter o drugih aktualnih temah se je v intervjuju z direktorjem Vilijem Hribarjem pogovarjal Juš Milčinski.

 

 

Proglašena je tudi Največkrat predvajana slovenska skladba v 2019, izvajalcem in proizvajalcu fonograma pa podeljena nagrada. Del posnetka, ki ga lahko v celoti pogledate tukaj, je tudi pogovor z nagrajenci.

Vabljeni k ogledu!