Pripravljamo se na obračun za leto 2015, prijavite svoja dela!

Datum: 12. 02. 2016

Ste morda pozabili prijaviti svoje novejše posnetke glasbenih del nastalih leta 2015? Ali celo starejše? Vabimo vas, da nam prijave posredujete čim prej, da jih bomo lahko zajeli v obračun za leto 2015 in končni poračun za leto 2010. Tudi letos je rok za prijavo fonogramov 31. marec.

Skladbe prijavite na www.ipf.si
Obrazci za prijavo so na voljo na povezavi https://ipf.si/ustvarjate-glasbo/ali-imate-prijavljena-vsa-svoja-dela/, kjer lahko preberete več o načinu prijave. Uporabo neprijavljenih posnetih izvedb lahko preverite na povezavi https://ipf.si/ustvarjate-glasbo/ali-imate-prijavljena-vsa-svoja-dela/neprijavljene-izvedbe/.

Zakaj je pomembno, da prijavite svoja glasbena dela?
Za obračun vaših nadomestil je nujno potrebna pravočasna in pravilna prijava posnete skladbe oz. fonograma, na kateri ste izvajalec ali proizvajalec fonograma. Ko npr. prejmemo podatke o uporabi skladb v medijih ali na prireditvi, in ne vemo, kdo je imetnik pravic, za take fonograme rezerviramo ustrezna nadomestila. Prav zato je pomembno, da prijavite vsa svoja dela, tudi starejša! Naj vas nadomestila ne čakajo po nepotrebnem, zato v vašem profilu ADMISS preverite, ali so vneseni vsi potrebni podatki.

Ali vaša izvedba že ima ISRC kodo?
Pomembno je, da je vsak posnetek opremljen z ISRC kodo, ki jo od lani kot nacionalna pooblaščena agencija dodeljuje IPF. Dvanajstmestna koda ISRC unikatno določa vsak glasbeni posnetek ali videogram, ne glede na to, kje na svetu nastane. ISRC omogoča lažje sledenje uporabi posnetka in nam s tem pomaga ugotoviti, kdo je imetnik pravic na posnetku.
Več informacij na spletni strani isrc.ipf.si.

Potrebujete pomoč pri prijavi izvedb?
Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo v času uradnih ur na sedežu IPF-a, Šmartinska cesta 152/hala 6, Ljubljana, vsak delovni petek med 8. in 10. uro po predhodni najavi.
Vsak tretji četrtek v mesecu smo vam na voljo tudi v Info točki IPF Maribor, Partizanska cesta 5, Maribor - 1. nadstropje (prostori Založbe Obzorja) med 10. in 14. uro.
Za informacije smo na voljo tudi na telefonski številki: 01 52 72 932, ali po elektronski pošti: info@ipf.si.

Preverite tudi vaše osebne podatke
Ste se preselili ali zamenjali banko? Prosimo vas, da nam sporočite morebitne spremembe podatkov, ki so pomembni za izplačilo (številka osebnega računa, sprememba rezidentstva …). Nove podatke pošljite na upravicenci@ipf.si ali na naslov IPF, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana.