IPF v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo vabi k prijavi novih skladb!

Datum: 06. 09. 2016

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije je s spremembo Zakona o medijih uvedlo javno evidenco skladb, mlajših od dveh let. Tako radijskim urednikom pomaga oblikovati glasbene sporede, ki so v skladu s predpisanimi kvotami predvajanja novih skladb. Za izvajalce in proizvajalce fonogramov je ključno, da so skladbe pravočasno vpisane v bazo ministrstva. Kar najhitreje to lahko storite s takojšnjo prijavo nove skladbe na IPF, ki v dogovoru z ministrstvom sproti pripravlja seznam prejetih prijav glasbenih posnetkov prvič objavljenih v zadnjih dveh letih in ga ministrstvu takoj posreduje. S prijavo svojega novega repertoarja na IPF tako »ubijete dve muhi na en mah«:

  • poskrbite za obračun vaših nadomestil na IPF
  • poskrbite za sprotni vpis v register novih skladb na ministrstvu

 

Prijavite nove skladbe

Ministrstvo za kulturo seznam novih skladb, mlajših od dveh let, objavlja na svoji spletni strani in si ga lahko ogledate TUKAJ.

IPF vas zato vabi, da skladbe redno prijavljate v register IPF, najlažje kar prek vmesnika ADMISS. Pred prijavo vašim posnetkom najprej določite mednarodno številko ISRC, ki olajša sledenje uporabe vaših del tako v Sloveniji kot v tujini. Več informacij o prijavi posnetih glasbenih izvedb na IPF najdete TUKAJ, kjer so na voljo tudi obrazci za prijavo vaših del.

Le s pravočasnimi in popolnimi prijavami lahko pripomorete k učinkovitemu upravljanju vaših pravic. 

 

IPF na področju Republike Slovenije upravlja z najpopolnejšim registrom posnetih glasbenih izvedb, ki poleg izvajalcev ter njihovih vlogah na posnetkih in proizvajalcev fonogramov vključuje tudi podatke o trajanju, ISRC kodi, podatke o nastanku in prvi objavi, albumu ipd.

Trenutno seznam, poslan na Ministrstvo za kulturo, vključuje že več kot 2100 posnetkov, ki so nastali v zadnjih dveh letih!

 

IPF sodeluje z ministrstvom

Ker vam na IPF želimo olajšati delo, smo Ministrstvu za kulturo že posredovali seznam glasbenih izvedb, ki imajo v našem registru evidentiran datum prve objave med leti 2014 in 2016. Seznam je pripravljen po naslednjih kriterijih:

  • najmanj en izvajalec na posnetku je slovenski državljan ali rezident
  • najmanj en proizvajalec fonograma na posnetku je slovenski državljan ali rezident oz. ima poslovni subjekt rezidentstvo v Sloveniji
  • prva objava posnetka je v Sloveniji

V kolikor na seznamu, objavljenem na spletni strani ministrstva, opazite kakršnokoli netočnost oz. pomanjkljivost, nam prosimo to sporočite na e-naslov prijava@ipf.si ali pa nas pokličite na telefonsko številko 01 / 52 72 932.

S pravočasno prijavo na IPF omogočite svojim novonastalim delom uvrstitev v seznam glasbenih izvedb Ministrstva za kulturo mlajših od dveh let.

Vaš IPF