IPF-ova lestvica 100 največkrat predvajanih slovenskih božičnih in prazničnih skladb

Datum: 18. 12. 2013

V predprazničnem duhu smo na IPF-u pripravili lestvico največkrat predvajanih božičnih in prazničnih slovenskih skladb, na kateri je prvo mesto zasedla Bela snežinka Ansambla Veter. Drugo mesto je pripadlo Rok 'n' Bandu s skladbo Novo leto, tretje pa Pop Designovi uspešnici Na božično noč. Za petami jim sledi Silvestrski poljub v izvedbah Eve Boto in Žana Serčiča (4. mesto) ter Alfija Nipiča (5. mesto).  

Izjemno priljubljenost skladbe Bela snežinka potrjuje tudi njeno šesto mesto, tokrat v izvedbi Božičnega zborčka.Bela snežinka se na lestvici pojavi še v izvedbah Domna Kumra in Natalije Verboten ter Bepopa. Absolutni zmagovalec med 100 največkrat predvajanimi praznično obarvanimi skladbami pa je hit Na božično noč, ki se je na lestvico vpisal s kar šestimi različnimi izvajalci.

Najuspešnejši glasbeni zasedbi sta Ansambel Modrijani in Božični zborček, vsak s po štirimi skladbami, med samostojnimi izvajalci pa Oto Pestner in Miran Rudan (prav tako vsak s po štirimi skladbami). Saša Lendero in Natalija Verboten sta vsaka s tremi skladbami najuspešnejši ženski izvajalki.

Lestvica največkrat predvajanih božično-prazničnih pesmi temeljni na podatkih predvajanj slovenskih radijskih postaj za december 2012.