Pridobitev ISRC kode preko spletne strani isrc.ipf.si

Datum: 22. 12. 2015

Spoštovani upravičenci, spoštovane upravičenke,

nedolgo nazaj smo vas seznanili, da je IPF kot nacionalna agencija postal del svetovnega sistema za dodeljevanje ISRC kod, torej dvanajstmestne kode, ki unikatno identificira vsak glasbeni posnetek ali videogram, ne glede na to, kje na svetu nastane. ISRC omogoča preprosto in pravilno ugotavljanje katera skladba je bila predvajana, kdo je lastnik te skladbe ter katera izvajalec in proizvajalec sta upravičena do nadomestila za javno uporabo te skladbe. V današnjem času, ko prevladuje sodobna tehnologija, so tovrstne informacije zares nepogrešljive.

Ko smo vas seznanili z možnostjo pridobitve ISRC kode preko IPF, smo vam obljubili tudi podrobnejše informacije glede načina pridobitve kode in ureditev spletne prijave za njeno pridobitev. Spletna stran, kjer je mogoče dobiti podrobnejše informacije o ISRC kodi in njeni pridobitvi, je sedaj že aktivna, in sicer na naslovu: https://isrc.ipf.si/.

Na spletni strani so informacije o tem, kaj ISRC koda je, kakšne so njene prednosti, kako je koda sestavljena, prijavni obrazec ter odgovori na najpogosteje zastavljana vprašanja.

Veselimo se vašega obiska nove spletne strani, seveda pa nas lahko za kakršne koli informacije pokličete tudi na 01 52 72 932.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo spevno leto 2016.

Sodelavke in sodelavci IPF