Podpišite peticijo za ohranitev vaših pravic

Datum: 14. 02. 2014

Prihodnost ustvarjalne kulture in kreativnih industrij v Evropi je odvisna od izida posveta Evropske komisije o intelektualni lastnini, ki bo zaključen 5. marca 2014. Organizacija Creators for Europe zato poziva vse ustvarjalce, da podpišete peticijo in tako podprete prihodnji razvoj evropske kulture.

Peticija se zavzema za razvoj kreativnih industrij, ki so odvisne od intelektualne lastnine. Kultura si mora zagotoviti osrednje mesto v evropskem gospodarstvu, zato pa je potrebna podpora evropskih institucij, političnih strank, kandidatov in voditeljev. S podpisom peticije boste podprli milijone delovnih mest in s tem preživetje kulturnih ustvarjalcev, brez katerih si Evrope ne moremo predstavljati.

Peticija bo kot odgovor na javni posvet poslana predsedniku Evropske komisije in vsem komisarjem, ki bodo nato končne usmeritve komisije predstavili v beli knjigi.

Creators for Europe je iniciativa evropskih glasbenih ustvarjalcev pod vodstvom Evropske zveze skladateljev in avtorjev. Creators for Europe se zavzema za promocijo vseh kreativnih sektorjev in ustvarjalcev, ne le skladateljev in glasbenih avtorjev.

Peticijo za prihodnost evropske kulture lahko podpišete tukaj:

 undefined