Oprosti sodstvo, tokrat ti ne moremo pritrditi

Datum: 25. 02. 2011

V Zavodu IPF smo s presenečenjem sprejeli razplet sodbe, ki smo jo zaradi obrekovanja vložili proti Zoranu Predinu in o kateri smo že poročali na naših straneh. Zoran Predin  je na novinarski konferenci SUGU zelo pavšalno in žaljivo ošvrknil delovanje in transparentno izplačevanje sredstev našim članom. Prilagamo prepisa zvočnih posnetkov, iz katerih si lahko vsak posameznik ustvari povsem jasno sliko o čudnem poteku samega sojenja in še bolj dvomljivi razsodbi.

Postopek je bil voden pristransko: postopek je bil pri Okrožnem sodišču v Ljubljani voden skrajno pristransko, saj je tudi iz zapisnika razvidno, da se je postopek v določeni točki prevesil bolj v smer obtoževanja Zavoda IPF, kakor pa na obravnavanje neresnic, ki jih je na škodo Zavoda IPF izrekel Zoran Predin.

Enim dovoljeno, drugim prepovedano: sodnica je zahtevala, da se dokazni postopek omeji na dan, ko je potekala sporna tiskovna konferenca, kljub temu da smo zatrjevali, da blatenje ni zgolj ponesrečena kritika, ampak del precej bolj obsežnega in načrtnega izpodkopavanja ugleda Zavoda IPF v javnosti. Pri čemer v ravnanju Predina ne gre zaznati zgolj kritike, ampak izključno zlonamerno blatenje, ki se skriva za postavljanjem vprašanj, na katere sploh ne želijo odgovora. Tako smo se morali torej omejiti na dan novinarske konference, medtem ko so - kljub našim protestom - lahko priče (predlagane s strani obdolženega) navajale dogodke izven zahtevanega časovnega okvira.

Sodišče zavrnilo naše dokaze: sodišču sploh ni bilo v interesu odkrivati, zakaj Predinove trditve ne držijo in je v zvezi s tem v celoti zavrnilo dokaze, ki smo jih predlagali. Ugodilo pa je vsem predlaganim dokazom Zorana Predina, med drugim - kljub protestu - tudi z vpogledom v obračunski list njegovega sina (Zakaj naj bi bilo to potrebno v razmerju Predin/Zavod IPF, ni jasno?).

 

POVEZAVE