Odšel je Brendi

Datum: 20. 06. 2011

Sporočamo vam žalostno vest, da nas je v soboto v 49. letu življenja zapustil izvajalec in proizvajalec fonogramov, član Zavoda IPF, Branko Jovanovič Vunjak, bolj znan kot Brendi. Za njim ostaja velika praznina, ki jo bo nemogoče zapolniti - in s tem ne mislimo samo na glasbeno področje.

Brendi je bil na slovenski glasbeni sceni prisoten 25 let kot samostojni izvajalec in član nekaterih legendarnih skupin, ki so v zgodovini slovenske popularne glasbe pustile neizbrisen pečat: med prvimi znanimi je bila zasedba Beli med, ki je bila predhodnik Don Juanov, nato je bil kratek čas član zasedbe Rendez Vous. Sledila je selitev k ansamblu Amadeus, nato pa je leta 1986 ustanovil legendarno skupino Don Juan, o kateri ni potrebno izgubljati besed. Skladbe, kot so Rdeča roža, Pod oknom sem stal, Povej mi Marina in Rad bi ti rekel nekaj lepega so še danes železen repertoar marsikatere naše skupine. Leta 1996 je kariero nadaljeval kot solo izvajalec in v duetu s pevcem Koradom Buzetijem.

Brendi je veliko sodeloval tudi z drugimi izvajalci, kot so Hajdi Korošec, Ptujskih 5, Natalija Verboten, Helena Blagne, Bazar, Majda Arh, Vili Resnik in Boris Kopitar.

Bilo je tudi ustanovitelj in lastnik založbe Mandarina, ki je bila ena prvih zasebnih pri nas.

Brendi, ostajaš z nami!