Direktor Zavoda IPF imenovan v upravni odbor svetovnega krovnega združenja kolektivnih organizacij izvajalcev (SCAPR)

Datum: 27. 05. 2010

Direktor Zavoda za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije (Zavod IPF) Gregor Štibernik je bil danes, 27. maja, imenovan v upravni odbor SCAPR (svetovno krovno združenje kolektivnih organizacij izvajalcev).  Volitve so potekale na seji generalne skupščine SCAPR v Bukarešti, na kateri je prisotnih 88 delegatov iz vsega sveta. Odbor sestavljajo še delegati iz ZDA, Nemčije, Francije, Španije in Danske.

Slovenija na področju kolektivnega uveljavljanja avtorske in sorodnih pravic na takšni funkciji doslej še ni imela svojega predstavnika, zato imenovanje za Zavod IPF pomeni veliko čast in priznanje, ter potrditev pravilnosti dosedanjega dela.

Zgledno poslovanje Zavoda IPF tudi sicer doživlja ugodne odzive in potrditve s strani mednarodnih organizacij, ki skrbijo za uveljavljanje in zaščito sorodnih pravic na področju glasbe. S svojo strokovnostjo Zavod IPF postaja ključna kolektivna organizacija, ki bo pomagala vzpostaviti ustrezno raven zaščite sorodnih pravic na Balkanu. Gregor Štibernik je bil za področje kolektivnega uveljavljanja pravic na podlagi predloga Evropskega patentnega urada imenovan tudi za svetovalca Ministrstva za kulturo Republike Makedonije, v enaki vlogi pa je že angažiran tudi na Kosovu.