Podpisan sporazum tudi s komercialnimi radijskimi postajami

Datum: 19. 06. 2006

V četrtek popoldan je bil podpisan sporazum o radiodifuznem oddajanju in radiodifuzni retransmisiji fonogramov med Zavodom IPF ter Leom Oblakom in Avguštinom Vidmarjem, ki zastopata več kot 30 komercialnih radijskih postaj v Sloveniji. S sklenitvijo novega sporazuma je Zavod IPF zagotovil plačilo nadomestil za javno uporabo glasbe na večini slovenskih radijskih postaj, saj je v tem letu že podpisal sporazum tudi s Strokovnim združenjem radijskih programov posebnega pomena in drugimi posameznimi radijskimi postajami. Novi sporazum je sklenjen za obdobje šestih let.

Podpisnik sporazuma s strani Zavoda IPF je Gregor Štibernik, ki je konec maja 2006 postal predsednik Sveta Zavoda IPF. Dvoletni mandat so mu člani Sveta Zavoda soglasno potrdili na prvi junijski seji. Gregor Štibernik je nasledil Gorana Lisico, ki je Zavod vodil zadnjih nekaj let.

Ob podpisu sporazuma pa novi predsednik pravi: ''Podpisani sporazum je še eden v zadnjem času, ki je začasno nadomestilo spremenil v trajnejši dogovor. Veseli me, da so uporabniki varovanih del spoznali pomen podpisa pogodbe. S tem namreč poskrbijo tako za transparentnost kot legitimnost svojega poslovanja. Zavod IPF ima sedaj sklenjene sporazume z večino interesnih skupin oziroma smo tik pred zaključkom pogajanj. Rešitve in doseženi sporazumi so na eni strani primerljivi z evropskimi, na drugi pa kažejo tudi na to, da znamo v zavodu prisluhniti uporabnikom in na koncu poiskati pot, ki nas skupaj pripelje do cilja.''