IFPI svetovna konferenca za pravice priobčitve javnosti v Londonu

Datum: 12. 06. 2024

Vsakoletna svetovna konferenca mednarodnega združenja fonogramske industrije IFPI je tokrat potekala v Londonu, 22. in 23. maja.

 

 

Udeleženci, ki predstavljajo glasbene založbe, kolektivne organizacije za upravljanje pravic proizvajalcev fonogramov ter nekatera druga interesna združenja, so se prvi dan srečanja udeležili delavnice o inovacijah na področju licenciranja javne priobčitve. Drug z drugim so govorili o primerih dobre prakse ter izmenjali izkušnje reševanja konkretnih izzivov, s katerimi se soočajo trgi različnih držav.

Drugi dan konference je bil posvečen pregledu poslovanja v letu 2023 in analizi finančnih rezultatov ter trendov, novostim na področju licenciranja izdajateljev radijskih in TV programov, pregledu ključnih kazalnikov in novih pomembnih pravnih odločitev, ki bodo verjetno krojile poslovne odločitve v bodoče.

Ena od tem konference je bila izboljšanje sistema delitve nadomestil, poseben poudarek pa je bil dan uporabi mnogoterih orodij umetne inteligence v kolektivnem upravljanju.