Streaming za izvajalce ne deluje. Kje so težave in kako jih rešiti? Spletni dogodek 2. maja 2023

Datum: 28. 04. 2023

AEPO-ARTIS (krovno evropsko združenje izvajalcev) skupaj s švedsko glasbeno organizacijo SAMI, 2. maja ob 16:15, v Stockholmu organizirata okroglo mizo na temo streaminga, kjer bo moč sodelovati tudi preko spleta.

(link za prijavo).

 

Gostje okrogle mize bodo:

Anneli Axelsson – švedska pevka, glasbenica, avtorica. Že več kot 30 let potuje po svetu kot zborovska pevka. Snemala je z več znanimi švedskimi in mednarodnimi umetniki. Anneli je predsednica zahodnošvedske veje Združenja glasbenikov in je članica upravnega odbora IAO.

 

Tom Gray – angleški glasbenik, avtor, skladatelj. Leta 2020 je ustanovil zelo vplivno kampanjo #BrokenRecord, da bi opozoril na sistemske težave v streaming gospodarstvu. Je predsednik British Ivors Academy in je sodeloval pri raziskavi Economics of Streaming.

 

Tom Kestens – belgijski glasbenik, avtor, skladatelj. Že vrsto let si prizadeva za izboljšanje pogojev za glasbenike. Imel je ključno vlogo pri belgijski reformi "statusa umetnika" in pomagal belgijski vladi pri njenem delu za uvedbo pravice do pravičnega plačila za pretakanje.

 

Voditelj okrogle mize bo Nick Yule iz AEPO-ARTIS.

Vabljeni k pogovoru!