Spoštovani člani, spoštovani imetniki pravic!

Datum: 24. 12. 2020

IPF letos praznuje dvajsetletnico svojega delovanja. Praznujemo skromno, tiho, saj smo se znašli v res posebnih razmerah, ki si jih zagotovo nihče ni znal niti predstavljati.

Z veliko hvaležnostjo se ob obletnici spominjamo vseh, ki so od zahtevnih začetkov dalje pomembno prispevali k uspehu in zdravi rasti naše kolektivne organizacije.

Glasba ni zgolj hobi nekaterih posameznikov. Je pomemben del naše kulture in dediščine. Hkrati pa je tudi izjemno pomembna panoga, ki neposredno prispeva h gospodarstvu. Zato vam želimo, da ostanete ustvarjalni in še naprej bogatite naš prostor.

 

IPF-ovci kljub trenutnim okoliščinam ostajamo motivirani in se veselimo novih izzivov.

Ob okroglem jubileju voščimo vsem ustvarjalcem, uporabnikom, partnerjem, zaposlenim.

Naša vizija se z leti ni spremenila, niti je ni oklestila pandemija.

Ravno nasprotno: imetniki pravic ostajate središče našega delovanja!

Sicer pa, pri dvajsetih korak ni več tako lahkoten in zaletav, zato pa bolj trden in zanesljiv.

Želimo vam še vesel božič in vse dobro v letu 2021!

 

Ob tej priložnosti bi vam radi predali v uporabo novo funkcionalnost v dobro znanem vmesniku ADMISS, ki smo jo poimenovali Kaj se rola. Tam si lahko poiščete vse, kar vas zanima o predvajanosti del na radijskih in televizijskih programih.

Do strani Kaj se rola dostopate preko vmesnika ADMISS s svojim uporabniškim imenom in geslom, dostopna je torej vsakemu imetniku pravic na fonogramih.

IPF obdeluje sporede radijskih in televizijskih programov, ki mu jih posredujejo izdajatelji programov, za potrebe delitve zbranih nadomestil. Kaj se rola je pravzaprav stranski produkt te obdelave, podatki pa se sprotno osvežujejo ob obdelavi posameznega sporeda.

Pravilnost podatkov je odvisna od pravilnosti podatkov, ki nam jih posredujejo radijski in televizijski programi. Trenutno je obdelava podatkov vezana izključno na prejete sporede, ki so praviloma obdelani v enem mesecu po prejetju, srednjeročno pa načrtujemo še aktivacijo storitve, ki bo dnevno s pomočjo tehnologije »fingerprint« obdelovala in spremljala programe.

Podatke o deležih slovenske glasbe v radijskih in televizijskih programih po posameznih časovnih pasovih lahko spremljate na tej povezavi.

Vaš IPF