Društvo KOPRIVA, k.o. opravilo prvo delitev nadomestil

Datum: 07. 07. 2020

Urad RS za intelektualno lastnino je julija lani zapolnil eno od dolgotrajnih praznin: stalno dovoljenje za kolektivno upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe, je podelil Društvu KOPRIVA, k.o. s ciljem zbiranja nadomestil in hitro razdelitev med upravičene kolektivne organizacije ter nato med končne imetnike pravic.

Imetniki pravic, ki jih zastopajo kolektivne organizacije z dovoljenji za delitev teh nadomestil, bodo po desetletnem premoru tako ponovno prejemali nadomestila iz tega naslova.

Društvo KOPRIVA, k.o. je opravilo prvo delitev nadomestil za leto 2019 za tonsko ali vizualno snemanje, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe, in ki pripada avtorjem, izvajalcem, proizvajalcem fonogramov in filmskim producentom.

IPF, k.o. bo nadomestila, ki pripadajo imetnikom pravic, dodelil in izplačal do konca poletja.

Po zagonski fazi delovanja Društva KOPRIVA, k.o. se uspešen proces podpisovanja individualnih pogodb z zavezanci ter pridobivanje podatkov za zbiranje nadomestil intenzivno nadaljuje in tako društvo uspešno nadaljuje svoje poslanstvo.