NOVO: IPF portal za uporabnike

Datum: 07. 06. 2017

Spoštovani,

za vse, ki javno uporabljate komercialno izdane fonograme (posneto glasbo), smo pripravili IPF portal za uporabnike. Tu lahko preprosto in hitro posredujete podatke o predvajanju fonogramov, dostopate do finančnih podatkov in drugih informacij o javnem predvajanju komercialno izdanih fonogramov.

 

Prednosti elektronskega poslovanja z IPF

IPF portal za uporabnike omogoča hitro in preprosto prijavo uporabe komercialno izdanih fonogramov (posnete glasbe). Na portalu je trenutno možno:

  • prijavljanje predvajanja fonogramov na javnih prireditvah
  • oddajanje sporedov uporabljenih fonogramov na prireditvah in oddajanje ostalih podatkov, ki so potrebni za obračun nadomestila
  • obveščanje o neizvedeni prireditvi
  • kopiranje predhodno izvedene prireditve za hitrejšo prijavo nove z ažuriranjem podatkov o novi prireditvi
  • vpogled v seznam izstavljenih računov in transakcij
  • urejanje matičnih podatkov poslovnega subjekta oziroma fizične osebe

In še ena dobra novica: vsem organizatorjem prireditev, ki bodo v letu 2017 vse obveznosti izpolnili prek IPF portala za uporabnike, se prizna dodatni 2 % popust na obračunano nadomestilo. Pogoj za navedeno znižanje je, da so vsi oddani podatki, tako prijava prireditve kot spored in osnova, v portalu izpolnjeni v celoti. 

 

Prijava v portal

  • za prijavo v IPF portal za uporabnike uporabite spletno povezavo https://portal.ipf.si/Libitum/PerlPortal/perlportal.dll/$/Start, in sicer v brskalnikih Firefox ali Crome (internet Explorer ni popolnoma podprt)
  • v portal se prvič prijavite, tako da na uvodni strani kliknete na povezavo »Ali uporabniškega imena še nimate?« in vpišete davčno številko ter šestmestno šifro plačnika, ki jo najdete na vašem zadnjem računu IPF. Za poizvedbo šifre plačnika nas lahko pokličete na telefonsko številko 01 527 29 36 ali pišete na naš elektronski naslov prireditve@ipf.si. Po kliku na gumb »Prijava« vpišite vaš elektronski naslov (vpisani elektronski naslov bo vaše uporabniško ime, s katerim boste kasneje vstopali v portal)
  • na elektronski naslov boste prejeli enkratno geslo, ki ga lahko spremenite v rubriki »Urejanje pravic«. V tej rubriki lahko dostop do portala omogočite tudi svojim sodelavcem, tako da jih prijavite z njihovim elektronskim naslovom, s svojim geslom pa bodo lahko dostopali do želenih podatkov

 

Pomoč in informacije

Če boste imeli pri prijavi kakršnekoli težave, vas prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 01 527 29 36 ali nam pišete na elektronski naslov prireditve@ipf.si.

 

Vaše mnenje šteje

V želji, da bi IPF portal za uporabnike organizatorjem prireditev in drugim uporabnikom komercialno izdanih fonogramov kar najbolje pripomogel k preprostejšemu posredovanju podatkov o javnem predvajanju komercialno izdanih fonogramov ter omogočil vpogled v seznam izstavljenih računov in transakcij, vas vabimo, da nam vaše morebitne predloge, poglede in ideje, ki bi portal še dodatno izpopolnili, posredujete na naš elektronski naslov info@ipf.si. Z veseljem jih bomo obravnavali.

Z lepimi pozdravi,

IPF, služba za percepcijo