Arhiv novic objavljenih v letu 2017
Obračun za nadomestila za leti 2016 in 2011 je končan

Datum: 10. 07. 2017

V IPF-u smo pripravili obračun nadomestil za javno priobčitev fonogramov za leto 2016 in končni poračun za leto 2011. V obračun smo všteli vse prijave vaših posnetih izvedb, ki smo jih prejeli najmanj do 31. marca 2017. Če imamo vse vaše podatke za nakazilo, vam bomo sredstva izplačali predvidoma 14. julija 2017.

 

Nadomestilo za javno priobčitev pripada del vam pripada, če so bili v letu 2016 in 2011 (končni obračun) uporabljeni fonogrami, pri katerih ste prijavljeni kot upravičenec. Nadomestilo vam začnemo obračunavati takoj, izplačilo pa izvedemo, ko skupno obračunano nadomestilo doseže minimalno vsoto, ki jo je Svet IPF določil v skladu s pravilnikoma o delitvi nadomestil (10 EUR). Če ste že prejeli nadomestila za pretekla obračunska obdobja, vam bomo izplačali razliko med obračunanim in že prejetim zneskom.

 

Preverite podatke za izplačilo

Če že razpolagamo z vsemi osebnimi podatki, potrebnimi za nakazilo, vam bomo nadomestilo izplačali predvidoma 14. julija 2017. Vse, ki izstavljate račune, pa prosimo, da na podlagi priloženega finančnega obvestila račun čimprej izdate. Računi bodo praviloma plačani v 30 dneh po prejemu.

 

Prosimo vse upravičence, da nam najkasneje do 12. julija 2017 na elektronski naslov obracuni@ipf.si sporočite dopolnitve oz. morebitne spremembe podatkov za izplačilo, saj po tem datumu spremembe ne bodo več možne!

 

Podrobnejši podatki

Izpis lastnih obračunskih podatkov in natančnejše poročilo o opravljenih obračunih si boste lahko ogledali v spletni aplikaciji ADMISS v prvi polovici avgusta 2017. Na voljo bodo tudi podatki o predvajanjih fonogramov, ločeno po radijskih programih, po posameznih letih in mesecih ter poročilo o opravljenih obračunih in poračunih.

 

Upravičenec ima pravico v roku 90 dni od objave obvestila o izvedenem obračunu na spletnem mestu IPF Strokovnemu svetu podati pisni zahtevek za naknadni obračun, dopolnilo obračuna ali popravek obračuna, če meni, da mu nadomestilo ni bilo obračunano oz. če meni, da mu je bilo nadomestilo obračunano nepravilno.

 

Imate vprašanja?

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01/52 72 930 in na elektronskem naslovu: obracuni@ipf.si.
Okrogla miza Glasba v primežu piratstva in podelitev nagrad ZLATA PIŠČAL

Datum: 08. 06. 2017

Spoštovani člani, v nadaljevanju vam posredujemo vabilo Društva ZLATA PIŠČAL.

Prav je, da glasbeniki svojemu delu nastavimo ogledalo in dovolimo, da o našem delu presojajo predstavniki strokovne javnosti. Združeni v akademijo ZLATA PIŠČAL so naredili nabor najboljših v letu 2016. Pred nami je tako tretja podelitev cehovskih glasbenih nagrad ZLATA PIŠČAL v kategorijah skladba leta, album leta, izvajalec leta, novinec leta in za življenjsko delo.

Pred podelitvijo vas vabimo na okroglo mizo z naslovom Glasba v primežu piratstva, na kateri bodo svoje izkušnje in poglede soočili glasbeniki, predstavniki fonogramske industrije in strokovnjaki za boj proti piratstvu.

Pričakujemo vas v TOREK, 13. junija 2017, ob 17. uri v Grand hotelu Union Business v Ljubljani.


Prijave sprejemamo TUKAJ.


Program srečanja

17:00 Okrogla miza: Glasba v primežu piratstva
19:00 Podelitev nagrad zlata piščal & jam session z zasedbo Kranjci.


S kolegialnimi pozdravi!


Društvo ZLATA PIŠČAL
NOVO: IPF portal za uporabnike

Datum: 07. 06. 2017

Spoštovani,

za vse, ki javno uporabljate komercialno izdane fonograme (posneto glasbo), smo pripravili IPF portal za uporabnike. Tu lahko preprosto in hitro posredujete podatke o predvajanju fonogramov, dostopate do finančnih podatkov in drugih informacij o javnem predvajanju komercialno izdanih fonogramov.

 

Prednosti elektronskega poslovanja z IPF

IPF portal za uporabnike omogoča hitro in preprosto prijavo uporabe komercialno izdanih fonogramov (posnete glasbe). Na portalu je trenutno možno:

 • prijavljanje predvajanja fonogramov na javnih prireditvah
 • oddajanje sporedov uporabljenih fonogramov na prireditvah in oddajanje ostalih podatkov, ki so potrebni za obračun nadomestila
 • obveščanje o neizvedeni prireditvi
 • kopiranje predhodno izvedene prireditve za hitrejšo prijavo nove z ažuriranjem podatkov o novi prireditvi
 • vpogled v seznam izstavljenih računov in transakcij
 • urejanje matičnih podatkov poslovnega subjekta oziroma fizične osebe

In še ena dobra novica: vsem organizatorjem prireditev, ki bodo v letu 2017 vse obveznosti izpolnili prek IPF portala za uporabnike, se prizna dodatni 2 % popust na obračunano nadomestilo. Pogoj za navedeno znižanje je, da so vsi oddani podatki, tako prijava prireditve kot spored in osnova, v portalu izpolnjeni v celoti. 

 

Prijava v portal

 • za prijavo v IPF portal za uporabnike uporabite spletno povezavo https://portal.ipf.si/Libitum/PerlPortal/perlportal.dll/$/Start, in sicer v brskalnikih Firefox ali Crome (internet Explorer ni popolnoma podprt)
 • v portal se prvič prijavite, tako da na uvodni strani kliknete na povezavo »Ali uporabniškega imena še nimate?« in vpišete davčno številko ter šestmestno šifro plačnika, ki jo najdete na vašem zadnjem računu IPF. Za poizvedbo šifre plačnika nas lahko pokličete na telefonsko številko 01 527 29 36 ali pišete na naš elektronski naslov prireditve@ipf.si. Po kliku na gumb »Prijava« vpišite vaš elektronski naslov (vpisani elektronski naslov bo vaše uporabniško ime, s katerim boste kasneje vstopali v portal)
 • na elektronski naslov boste prejeli enkratno geslo, ki ga lahko spremenite v rubriki »Urejanje pravic«. V tej rubriki lahko dostop do portala omogočite tudi svojim sodelavcem, tako da jih prijavite z njihovim elektronskim naslovom, s svojim geslom pa bodo lahko dostopali do želenih podatkov

 

Pomoč in informacije

Če boste imeli pri prijavi kakršnekoli težave, vas prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 01 527 29 36 ali nam pišete na elektronski naslov prireditve@ipf.si.

 

Vaše mnenje šteje

V želji, da bi IPF portal za uporabnike organizatorjem prireditev in drugim uporabnikom komercialno izdanih fonogramov kar najbolje pripomogel k preprostejšemu posredovanju podatkov o javnem predvajanju komercialno izdanih fonogramov ter omogočil vpogled v seznam izstavljenih računov in transakcij, vas vabimo, da nam vaše morebitne predloge, poglede in ideje, ki bi portal še dodatno izpopolnili, posredujete na naš elektronski naslov info@ipf.si. Z veseljem jih bomo obravnavali.

Z lepimi pozdravi,

IPF, služba za percepcijo
Bližajo se obračuni – preverite svoje podatke

Datum: 05. 06. 2017

V IPF se intenzivno pripravljamo na obračun nadomestil za leto 2016 in končni poračun za leto 2011 za izvajalce in proizvajalce fonogramov. Za pravilno in pravočasno izplačilo je nujno, da so podatki, ki so vam dostopni v sistemu ADMISS, pravilni. Vabimo vas, da jih preverite.

V ADMISS-u je omogočen vpogled v podatke, na podlagi katerih izvedemo izplačila na vaš račun. Pomembno je, da so podatki ažurirani in pravilni, zato vas vabimo, da preverite:

 • osebne podatke,
 • naziv banke in številko svojega računa,
 • ali imate status, prek katerega lahko izdate račun,
 • ali imate pravilno označeno rezidentstvo.

Le z osveženimi podatki bodo lahko vaša plačila prispela pravočasno. 

Morebitne spremembe podatkov sporočite na e-naslov upravicenci@ipf.si. Za morebitne dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 01 52 72 932.
Nova mednarodna sporazuma za zaščito pravic

Datum: 24. 05. 2017

IPF je ob robu letne generalne skupščine organizacije SCAPR podpisal novi pogodbi za zaščito pravic glasbenih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov. K dosedanjim bilateralnim pogodbam smo dodali angleško kolektivno organizacijo PPL in nadgradili pogodbo s poljsko organizacijo Stoart.
IPF je v Sloveniji edina kolektivna organizacija za zaščito sorodnih pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov. Prav zato je pomembno, da nenehno, iz leta v leto, širimo število dvostranskih sporazumov s kolektivnimi organizacijami v Evropi in po svetu. Tako na današnji dan beležimo 32 tovrstnih pogodb za glasbene izvajalce in 18 pogodb za proizvajalce fonogramov. Namen takšnih sodelovanj je v prvi vrsti zaščita pravic naših članov v tujini, recipročno pa poteka tudi zaščita članov sopodpisnic pri nas. Posledično to pomeni, da naši izvajalci ali proizvajalci fonogramov ob morebitni uporabi njihovih del v teh državah prejmejo ustrezno nadomestilo. V letošnjem letu bomo nadaljevali z aktivnostmi za podpis novih pogodb in tako še povečevali njihovo število.

 

Podpis bilateralnega sporazuma s PPL
IPF je sklenil dvostranski sporazum o zaščiti pravic glasbenih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov z angleško kolektivno organizacijo PPL.

Podpis bilateralnega sporazuma s STOART
Z nadgradnjo obsega pogodbe smo še poglobili sodelovanje in zaščito del s poljsko kolektivno organizacijo Stoart.